3 bud på redskaber som kan gøre køkkenet mere børnevenligt

Børn kan være kræsne eller blot nysgerrige, og derfor er der mange gode grunde til at tage dem med i køkkenet, når der skal laves mad. Det kan blive en hyggelig fælles aktivitet, og derudover har børn også en større tendens til at have interesse for maden, hvis de selv har været med – også hvis de er en smule kræsne. Herunder får du 3 bud på tilbehør, som du måske går og mangler i din hverdag, inden du lokker de yngste med i køkkenet.

Få de skarpe knive væk fra skufferne med en knivmagnet

Sikkerhed er naturligvis vigtigt, når børnene skal med i køkkenet. En skarp kniv kan hurtigt gøre skade, særligt hvis den ligger løst i en skuffe. Børn får ikke altid tænkt sig om, når de rækker ned i skufferne, og derfor kan det være smart med en knivmagnet. Det smarte tilbehør får knivene op på væggen, hvor børnene ikke kan nå, og dertil ser det enormt stilrent ud. Find en knivmagnet, som passer ind i jeres køkken.

En skammel gør køkkenbordet tilgængeligt

Selvom et barn ikke skal kunne nå knivene i knivmagneten, så er det enormt motiverende for barnet, at det kan se, hvad der foregår på køkkenbordet. En skammel kan gøre det muligt for barnet. Der findes mange forskellige muligheder for skammel, så du skal blot overveje, højden og egenskaberne – såsom hvorvidt der skal være sidestøtter på skamlen eller ej.

Pas på de små fingre – Anskaf skærehandsker og børneknive

En sløv kniv kan være mere farlig end en skarp, da den kan smutte. En skarp kniv er dog ikke den eneste mulighed for at sikre dine børns fingre. Anskaf en smart skærehandske, så er den ene hånd beskyttet. Dertil kan du også vælge at købe knive specielt designet til børn. Det kan gøre det nemmere for børnene, når de skal styre og skære med de skarpe objekter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *