Forebyg mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

Prøv at forebygge mod ondt i ryggen snarere end at helbrede

Ondt i ryggen, stiv ryg eller bare en tendens – her kan du få mere information: I denne artikel får du råd til hvordan du nogle gange ville kunne forebygge rygsmerter. Denne tekst er ikke en læge-videnskabelig artikel, men snarere husråd og udtryk for god snusfornuft. Så brug artiklen på den måde!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

De følgende forslag kan nogle gange hjælpe ved smerter:

  • Bevæg dig mere aktivt når du har fri
  • Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med stillesiddende jobs ved kontorpladser så er hæve sænkeborde en rigtig god løsning (det kan du finde mere info om her i den store guide til hæve sænkeborde)
  • Træn din ryg – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Styrk dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  • Styrk din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Læs mere om bækkenbundsøvelser her
  • Løft ordentlig med din ryg – Det kan du læse yderligere om her hos BFA
  • Lav øvelser der styrker dine muskelpumper
  • Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem du kan finde på her på guiden til billige kontorstole

En stiv ryg – så er det nu du skal igang

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og laver øvelserne her på denne hjemmeside. Så vil du på den måde kunne slippe for at få ondt i ryggen
Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere din ryg, stivhed og eventuelle smerter, så kontakt din fysioterapeut eller læge. De har en uddannelse og erfaring i at assistere dig med din ryg og andre smerter i kroppen!

Prøv eventuelt at tage et kig på følgende kilder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *